Svetislav Pešić se obratio novinarima pred finale!

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije oglasio se poslednji put pred neku utakmicu na Svetskom prvenstvu. I to ne neku, već pred Veliko finale i duel sa Nemačkom za zlatnu medalju.

Najvažniji meč na prvenstvu odigraće se u MOA Areni, u Manili, na programu od 14.40. Protivnik je pomenuta Nemačka, selekcija koja je dosadašnji deo turnira odigrala bez poraza, pobedivši u eliminaciji Letoniju i Sjedinjene Američke Države. Sa druge strane, Srbije je formu dizala postepeno, rasla iz utakmice u utakmicu i doživela potpunu katarzu pobedama nad Litvanijom i Kanadom.

Povodom finala, u analizi rivala i dobro poznatog košarkaškog podneblja za Pešića, selektor je rekao:

Ne samo ja nego svi mi jako poštujemo nemački tim. Reprezentacija Nemačke je tim čiji je najvažniji kvalitet kontinuitet. Igraju zajedno četiri ili pet godina. Ovo je generacija koja igra odlično i ovde u Manili su opet demonstrirali to. Pobedili su sve mečeve i to znači da će sutrašnji meč biti jako težak za obe strane.” – započeo je svoje izlaganje iskusni strateg.

Potom, upitan o našoj reprezentaciji i utisku tokom celog prvenstva, popularni “Kari” je prokomentarisao:

Mi smo demonstrirali timsku košarku sa dobrom odbranom, sa tranzicionim napadom, sa kontrama i ja mislim ono što sam rekao i ranije. Oba tima, i Nemačka i Srbija, zaslužuju da budu u finalu.

PROČITAJTE NAJNOVIJE TEKSTOVE NA PORTALU:

Prvobitnu izjavu selektora i priču o njegovom mandatu i uspesima u Nemačkoj, možete pročitati na našem sajtu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *