Tiket dana, Evroliga 10. mart 2023.

Na programu je drugi dan 28. kola Evrolige. Borba za top osam i pozicije na tabeli se zahuktava, a ovo je naš tiket dana:

Anadolu Efes – Makabi Tel Aviv, Makabi pokriva hendikep H2 8,5 kvota 1,55 Admiralbet

foto: Euroleague

Prvi događaj na tiketu dana je susret Efesa i Makabija u 18 sati i 30 minuta. Micić vrlo verovatno neće igrati ni večeras, kao i protiv Crvene zvezde, mada je i Larkin upitan. Sa druge strane i Makabi ima izostanaka, faliće Pojtres. Holins i Adams. Iako su domaćinska ekipa, situacija je takva da ne bi trebali biti toliki autsajderi u Istanbulu. Efes dočekuje Makabi nakon poraza od Zvezde rezultatom 75-94.

Prvi susret u sezoni ove dve ekipe dobio je Makabi u neverovatnoj utakmici, rezultatom 80-72. Micić je igrao kao i Larkin, ali to nije sprečilo raspad Efesa u poslednjoj četvrtini, u kojoj su imali šest minuta bez poena. Makabi je u njoj i preokrenuo utakmicu u pobedu. Hrabriji mogu probati +5,5 hendikep po kvoti 1,9 a čak i pobeda Makabija večeras po kvoti 2,75-2,9 u zavisnosti od kladionica (kvota 2,9 u Admiralbetu).

Panatinaikos – Crvena zvezda, pobeda Crvene zveze, kvota 1,65 Admiralbet

foto: Euroleague/KK Crvena zvezda Meridanbet

Tip dana je hendikep na crveno-bele, meč protiv Efesa je bio jako bitan psihološki a Panatinaikos je u ogromnom nizu poraza u Evroligi. Ne treba ovde dužiti jer je već napisano sve u tipu dana, i razloge za ovu opkladu možete pročitati na linku ispod:

Hrabriji mogu odigrati hendkep -2,5 na Crvenu zvezdu, a i -4,5 hendikep po kvoti 2,11. Hendikepi u Admiralbet-u imaju kvotu 1,83 odnosno 2,11.

Baskonija – Monako, preko 163,5 poena, kvota 1,51 Admiralbet

foto: Euroleague

Poslednji meč 28. kola Evrolige biće između Baskonije i Monaka. Iako tradicija kaže da ove dve ekipe u međusobnim ne igraju na puno koševa (što nije slučaj u ostalim njihovim mečevima) smatramo da večeras će se izaći iz te tradicije. Baskonija je u fantastičnoj napadačkoj formi i iako se Monako poboljšao u odbrani dolaskom Monekea, teško da će ekipa koja dopušta najviše pokušaja za tri da zaustavi šuterski potentnu ekipu kao Baskonija. Bitna razlika u odnosu na prošli međusobni susret je i igranje Henrija. On je odličan plejmejker, ali takođe je i dobar defanzivac.

U poslednjih 15 mečeva od kako Henri ne igra, Baskonija je samo dva puta bila ispod današnje granice. Nisu sjajna odbrana, dok napad funkcioniše odlično. Mada su obe ekipe malo istrošene zbog duplog kola, sasvim je moguće da će Baskonija ubaciti meč u brz ritam i da će faliti odbrana. Dobra je i opklada na poene po regularnoj liniji 169,5 poena po kvoti 1,93.

Ukupna kvota na tiketu je 3,86 a ako neko želi jaču kvotu, može iskombinirati sa jačim kvotama koje smo predložili na kraju kratke analize za svaki par. Hendikep -2,5 na Crvenu zvezdu, Monako-Baskonija preko 169,5 poena i Makabi da pokriva hendikep 5,5 daje tiket kvote 6,71 dok rizičan tiket sa pobedom Makabija, -4,5 hendikepom na crveno-bele i opet 169,5+ poena na meč Baskonije i Monaka ima kvotu od 11,81. Sve kvote su preuzete iz Admiralbeta. Srećno!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *