Tip dana: ABA liga ─ Crvena zvezda – Borac Čačak

Danas su na programu tri utakmice 12. kola ABA lige, a ovo je tip dana:

Crvena Zvezda – Borac Čačak, Crvena Zvezda hendikep prvo poluvreme H1 -11,5 kvota 1,95 Maxbet

foto: KK Crvena zvezda MTS

Danas bi novo pojačanje Crvene zvezde, Fakundo Kampaco, trebao da nastupi i to značajno menja čitav koncept kojim će Crvena zvezda igrati. Vildoza neće morati igrati toliko sa loptom i to mu otvara igru i rasterećuje ga značajno. Kampaco je takođe veoma disruptivan defanzivac i manje kvalitetnom Borcu bi trebao praviti velike probleme na lopti.

Ali i da Fakundo ne nastupi, Borac je dosta limitirana ekipa. Iako su Čačani dobili tri od poslednja četiri meča, nemaju ni blizu širinu rotacije kao Zvezda. Za očekivati je da Borac neće moći pružati adekvatan otpor kada klupa mora zameniti startere. Iako je Borac potpisao Dajante Boldvina (s kim su za sad 2-0), on ne bi smeo praviti razliku protiv Crvene zvezde. Nije dobar šuter i ta mana će doći do izražaja.

Crvena zvezda nije puno puta pokrila ovoliko velik hendikep na poluvremenu, ali za očekivati je da budu puni samopouzdanja nakon velike pobede nad Olimpijakosom i da pitanje pobednika završe već u prvom poluvremenu.

Imaće još dva meča do kraja godine, pa bi dobro došlo da starteri odmore drugo poluvreme rasterećenom igrom i manjom minutažom.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *