Tip dana: ABA Liga – Partizan – FMP – Dante Egzum

U okviru 11. kola ABA lige, večeras u 18h Partizan Mozzart Bet dočekuje FMP Meridian. Najavu meča možete pročitati ovde, a evo i tipa dana:

Dante Egzum preko 10,5 poena, kvota 1,9 AdmiralBet

foto: Partizan Mozzart Bet

Iako se Avramović verovatno vraća na teren, Egzumu bi to čak trebalo i pomoći ako će igrati u istim postavama. Igranje Papapetra je upitno nakon blaže povrede protiv Efesa, što bi značilo da će Partizan imati jednu opciju manje u napadanju reketa.

Iako se poslednjih par mečeva dosta trošio, pabi možda mogao igrati manju rolu, Egzum danas ima dosta povoljnog protivnika.

Bekovi FMP-a nisu dovoljno fizički snažni da ga zaustave. Frejzer i Valinskas su dosta niži i lakši, a uz to Valinskas nije dobar defanzivac.

Veteran Čarls Dženkins možda može parirati Egzumu snagom, ali ne može brzinom.

Uz činjenicu da FMP može igrati bržu košarku i da ne blistaju u branjenju tranzicije zbog neiskustva i bekova koji fizički nisu dovoljno dobri, Egzum bi trebao da ima dosta prilika da napada u tranziciji.

Još jedan od većih problema FMP-a u odbrani su faulovi. Ekipa su koja pravi najviše ličnih grešaka u celoj ABA ligi, sa prosekom od 26,8 ličnih grešaka po meču.

Ebuka Izundu, startni centar FMP-a jako često ulazi u probleme s faulovima, jer odbrana na perimetru dozvoljava previše faulova.

Ima prosek od skoro četiri lične greške po meču, a Egzum se na obruču ne plaši nikog pa bi trebao često da bude na liniji za slobodna bacanja.

Predstavljeni su objektivni razlozi, zasnovani na prethodnim partijama Pantera, za prognozu današnjeg tipa dana.

Dodaćemo i činjenicu da crno-beli i Panteri uvek igraju uzbudljive duele, stoga očekujemo veliku minutažu za plejmejkera Partizana, a samim tim i njegovu odličnu poentersku partiju.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *