Tip dana: Alkar Sinj – KK Zadar

U okviru 21. kola Hrvatske lige sastaju se Alkar iz Sinja i Zadar. Meč se igra u 18:00, a ovo je naš tip dana:

Alkar – Zadar, pobeda Zadra uz hendikep H2 -14,5 kvota 1,85 Soccerbet

Zadar - Marko Ramljak
Foto: Budućnost Voli/ Filip Roganvić

Iako situacija u Zadru je loša, danas igraju protiv Alkara koji je pretposlednji na tabeli. U subotu su igrači Zadra imali susret protiv Budućnosti gde su u jednom momentu imali čak 16 poena razlike, ali su ipak upisali poraz, 68-76. U Hrvatskoi ligi, zadar je trenutno na 16-4 dok današnji protivnik Alkar ima 6-14.

Za Alkar nema šta puno pričati. Imaju jednog Amerikanca, Kristijana Pivija a najbolji igrač u ekipi je bivši ABA i ABA2 igrač, Imran Polutak. On igra na poziciji centra i ima prosek od 18 poena po meču. Na početku sezone, pre Kristijana Pivija bio je Džordž Brok, i njega je baš Kristijan zamenio.

Izvor: KK Zadar TV

Zadar i Alkar su ove sezone već dva puta igrali i oba meča je Zadar dobio bez problema. Iako su tada imali Antonia Jordana koji je sada u Šalonu, Zadar je još uvek mnogo kvalitetniji sastav. Prvi meč protiv Alkara je Zadar dobio rezultatom 90-66, dok u kupu je bilo 97-70 za Zadrane. Poslednja četiri meča Alkara protiv ekipa iz top pet Hrvatske lige su izgubili redom: 24 razlike od Splita, 38 razlike od Cibone, 16 razlike od Šibenke i 27 razlike upravo od Zadra. Trebao bi Zadar i danas da dobije Alkar bez problema, a 14,5 hendikep se čini dosta niskim.

Čitajte još na Flouteru:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *