Tip dana: Baskonija – Alba Berlin

U 20:30, u okviru 31. kola Evrolige, Baskonija dočekuje Albu Berlin. Susret dve najbrže ekipe u Evroligi, Alba Berlin dolazi u Vitoriju nakon sjajne pobede protiv Efesa, dok je Baskonija prošlo kolo izgubila od Crvene zvezde. Ovo je naš tip dana:

Baskonija – Alba Berlin, više od 169.5 poena kvota 1,75 Soccerbet, Maxbet

foto: Euroleague

Baskonija se trenutno bori za top osam, i svaka utakmica je od izuzetnog značaja. Baskonija ima baš ogromnu razliku s utakmicama koje igraju kući i u gostima: prosek poena na domaćem terenu u Evroligi im je čak 94,9 dok u gostima je 77,4. Razlika je neverovatna: samo je Strazburg 2015-16 imao veću razliku u poentiranju kući u odnosu kad gostuju

U poslednjih sedam utakmica Baskonije na domaćem terenu, u šest je pređena granica. Baskonija igra drugim najbržim tempom u Evroligi, a i jedan su od najefikasnijih napada s ofaznivnim rejtingom 118.

foto: Euroleague

Alba Berlin je ove sezone poslednjeplasirana ekipa u Evroligi, ali uspeli su prošlo kolo da pomrse račune Anadolu Efesu. Slavili su pogotkom Sikme a rezultat je bio čak 95-93. Alba, iako jedna od slabijih napada kad se pogleda ofanzivni rejting, itekako umeju da postignu puno poena, naročito ako je tempo brz. Imaju najviše poseda po utakmici, 72,5. Kompletna je Alba večeras, izuzev Eriksona kojeg nema cele sezone.

Iznenađenje u Berlinu

izvor: Youtube/ Euroleague Basketball

U prvom susretu Albe i Baskonije, Alba je napravila iznenađenje i slavila rezultatom 85-84. A pritom tada je igrao Henri. Trebalo je biti mnogo više poena ali u poslednjoj četvrtini obe ekipe su kombinovale samo 25 poena uz šut 9/32 i samo četiri bacanja. Neverovatna četvrtina i ogromna varijacija kakva teško da se može ponoviti večeras. A bez Henrija je takođe dobro zato što je solidan defanzivac i bio je faktor što je Alba postigla samo osam poena u toj četvrtini u prošlom susretu.

U pitanju su dve najbrže ekipe u Evroligi, a uz to Baskonija je mnogo sigurnija u poentiranju kada igraju kući, pa je za očekivati brz meč i da će biti više od 170 poena.

Kao dodatna opklada, Alba da pokrije hendikep H2 +12,5 kvota 1,77 u Admiralbetu se čini solidnom. Iako Baskonija jeste dosta jača kod kuće, nakon pobede nad Efesom Alba Berlin sigurno dolazi s mnogo više samopouzdanja. Ako su mogli pobediti Baskoniju sa Henrijem, može se očekivati da večeras mogu da izdrže i ne izgube sa 13 razlike. U brzom ritmu ne bi trebalo biti problema u poentiranju.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *