Tip dana – Bon protiv Bahčešehira

Danas je drugi dan prvog kola top 16 faze FIBA Lige Šampiona. Četiri meča su na programu, a mi smo se za tip dana odlučili za opkladu sa meča Telekom Bona i Bahčešehira, koji se igra u 20 sati.

Bon i niski bek – dobitna kombinacija

foto: FIBA Champions League

Nakon što su prošle sezone predvođeni Parker Džekson-Kartvrajtom završili trećeplasirani u Nemačkom prvenstvu, Bon je ove sezone ponovo zaigrao u FIBA Ligi Šampiona. Već su ranije učestvovali, u periodu od 2017/18 do 2019/20, ali bez većih uspeha. Ali ove sezone su bez problema ušli u top 16 sa skorom 5-1 u možda i najtežoj grupi – grupu B su činili pored Bona i Aek, Karšijaka i Ređana. A u domaćem prvenstvu zauzimaju drugo mesto s 14 pobeda i samo dva poraza (od Albe Berlin i Ludvigsburga). Za ovo su dva čoveka najzaslužnija: Ti Džej Šorts i Tuomas Isalo.

Ti Džej Šorts žari i pali FIBA Ligom Šampiona kao i Nemačkom ligom. Sto sedamdeset pet centimetara visoki plej u domaćem prvenstvu ima 19,1 poen po meču i 7,3 asistencije, dok u FIBA Ligi Šampiona ima čak 24,1 poen uz 6,7 asistencija. Na radaru je Baskonije, šutira najbolje u karijeri za tri. Kao što je prošle godine Parker-Kartvrajt nosio igru Bona, tako i ove sezone tu ulogu ima Šorts.

Ali nisu sve zasluge njemu. Finski trener Tuomas Isalo sjajno vodi Bon. Odlične ideje u napadu, uz involviranost u selekciji igrača omogućile su Bonu da igra sjajnu napadačku košarku pod njegovom komandom.

Bahčešehir klimavo, ali ipak u drugoj fazi

foto: FIBA Champions League

S obzirom kako su odradili prelazni rok, može se reći da se više očekivalo od Bahčešehira. Jedva su savladali belgijski Ostende u trećoj utakmici plej-ina za top 16 fazu. I za to su im trebali produžeci. Mada, pred meč protiv Bona, uhvatili su dobar momentum. Skupo su prodali kožu protiv Evroligaškog Fenerbahčea, dok su pre toga imali četiri pobede u nizu. Ali generalno ove sezone su dosta nekonstantni u igri. Ne igraju naročito brzim tempom, ali postoje problemi u odbrani koje protivnici uspevaju kažnjavati.

Bon je treći najbolji napad FIBA Lige Šampiona, i iako takođe ne igraju naročito brzo, Šorts ume po potrebi da ubrza tim kako bi se kažnjavale nepostavljene odbrane. A opet imaju i defanzivnih problema s Šortsom koje ozbiljne ekipe kažnjavaju. Na današnjoj granici poena, Bahčešehir ima zadnje tri utakmice preko, gde vredi istaći da su Fenerbahčeu ubacili 87 poena. A u mečevima Bona je skoro pa redovno preko 157 poena, i za očekivati je da Bon na domaćem terenu pruži odličnu ofanzivnu partiju.

Bon – Bahčešehir, preko poena 156,5 kvota 1,87 Admiralbet, Meridianbet

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *