Tip dana: Budućnost VOLI – Partizan

U 19:00, igraće se zaostala utakmica iz 22. kola ABA lige- Budućnost dočekuje Partizan. Najavu utakmice možete pročitati ovde:

Za overu prve pozicije

foto: KK Partizan Mozzart Bet/Dragana Stjepanović

Partizan bi pobedom večeras osigurao prvu poziciju nevezano kako će Crvena zvezda odigrati protiv Cedevite Olimpije. Poslednji put Partizan je regularnu sezonu ABA lige završio na prvoj poziciji 2010/11 (sezona 2019/20 je bila prekinuta). U dobroj su formi crno-beli, devet pobeda u poslednjih deset utakmica, i pored toga što je ovo prilika da overe prvu poziciju i prednost domaćeg terena u plej-ofu, takođe je bitna utakmica u smislu spreme za Real Madrid.

Budućnost se sprema za plej-of

foto: ABA League j.t.d. / Dragana Stjepanović

Budućnost će zasigurno sa treće pozicije ići u plej-of i ovo je utakmica u kojoj će se spremati za isti. Ali froma nije baš dobra: u zadnjih osam utakmica, samo tri pobede, ispali su iz Evrokupa nakon +17 u prvom poluvremenu, a zatim i poraz od Borca u Morači. Budućnost je takođe promenila trenera, što može izazvati pozitivnu reakciju ali neke mane oko sklopa sastava će idalje biti prisutne.

izvor: Youtube/ ABA Liga j.t.d.

U prošloj međusobnoj utakmici, Partizan je bez problema slavio rezultatom 106-77. Ali sastav Budućnosti je drugačiji nego tad. U međuvremenu su došli Erik Grin, Džej Džej O’Brajen i Emanuel Lekomt dok su napustili klub Fil But i Eron Vajt.

Iako Budućnost je domaćin, smatramo da je domaćin teren precenjen u ovoj situaciji i ovo je naš tip dana:

Budućnost – Partizan, Partizan pobeđuje uz hendikep H2 -5,5 kvota 1,78 Soccerbet

Iako je Erik Grin odličan, napad Budućnosti je dosta loš zbog očajnih postavljanja blokova iz kojih Grin ne može da se otvori kad igra bez lopte. Partizan bi trebao bez problema da neutrališe Grina sa igranjem ”denial” odbrane (sprečavanaj da Grin primi loptu). Takođe u napadu ume biti problem što Tre Bel-Hejns nije dovoljno fizikalan da protiv svih defanzivaca stiže do obruča i završi, i tu će mu Egzum biti ogroman problem.

Takođe kod Budućnosti postoje četiri veće slabosti u odbrani: odbrana bekova(nijedan nije pozitivan defanzivac i svi će biti u mismeču protiv Egzuma), mobilnost Marka Jagodić Kuridže, očajan fokus Kabe, kao i loša komunikacija u odbrani pick and rolla. Partizan ima dosta opcija da eksploatiše odbrannu Budućnosti.

Kao dodatna opklada, izdvojio bih Erik Grin manje od 15,5 poena. Fokus odbrane će biti na njemu, i teško da će puno moći da uradi kad ima loptu u rukama, dok ostatak ekipe ima problema da stvori prednost a i pomoć ne bi trebala uopšte da ide sa Grina.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *