Tip dana: Cedevita Olimpija – Crvena zvezda

U 18:00 odigraće se zaostala utakmica trećeg kola ABA lige između Cedevite Olimpije i Crvene zvezde. Utakmica nema rezultatski značaj, Crvena zvezda će zasigurno biti druga dok Cedevita Olimpija je četvrtoplasirana, ali značiće ova utakmica za spremanje pred plej-of.

Crvena zvezda u Ljubljanu dolazi bez argentinskog duoa Kampaco – Vildoza, jer kada je utakmica trebala biti odigrana, njih nije bilo u ekipi. Takođe Bentil je povređen. Ali nije ovo problem s obzirom da utakmica nema značaj za plasman na tabeli.

Prema Mozzartbetu, Ferrell će igrati za Cedevitu Olimpiju. Doživeo je povredu u utakmici protiv Studentskog centra ali izgleda se oporavio za danas.

U Beogradu 195 poena

izvor: Youtbue/ ABA Liga j.t.d.

U utakmici odigranoj u Beogradu, Crvena zvezda je slavila rezultatom 100-95. Kampaco i Vildoza su zajedno postigli 34 poena. Sa druge strane, Jogi Ferel je imao 24 poena. Iako izostanci utiču na napad Crvene zvezde, utakmica je bez rezultatskog značaja i ne bi trebalo da vidimo najčvršće odbrane. Nedović bi trebao da vidi veću potrošnju i ovo je naš tip dana:

Nemanja Nedović preko 15,5 poena 1,85 (u Pinnbetu 14,5)

foto: KK Zadar

Nedović bez Kampaca i Vildoze, kada je Vildoza bio povređen a Kampaco u nemogućnosti da igra Evroligu je imao stravičnu potršnju: usg% od čak 35%. Svaki treći posed se završavao pokušajem Nedovića ili asistencijom. Verovatno neće odigrati više od 25 minuta ali odbrana Cedevite Olimije nije dobra. Svakako da će Nedović startovati, i jedini je igrač u bekovskoj rotaciji koji je sposoban iskreirati sebi pokušaj na obruču.

Centri Cedevite Olimpije, Matković i Omić često igraju drop odbranu u pick and rollu, mada Matković nekad i iskače. Omić je obično u dubokom dropu i Nedović će imati otvorene poludistance protiv njega

Kao bonus opklada, Cedevita Olimpija H1 +8,5 (da ne izgubi s više od 8 razlike) se čini solidnom opcijom. U Beogradu je bilo samo pet razlike za kompletnu Crvenu zvezdu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *