Tip dana: Cedevita Olimpija – Studentski centar

U 19:00, u okviru 24. kola ABA lige, Cedevita Olimpija dočekuje SC Derby. Za Cedevitu Olimpiju je Evrokup gotov i pokušaće da izbore treću poziciju u ABA ligi, dok SC Derby je u borbi za plej-of ABA lige.

Prilika da ”Zmaji” podignu formu

foto: SC Derby/ Filip Roganović

Cedevita Olimpija je imala očajnu sezonu u Evrokupu, a nisu blistali ni u ABA ligi. Cele sezone je bilo problema sa povredama, i večeras ima upitnih igrača (Rok Radović, Karlo Matković) ali se nakon propuštene utakmice protiv Burga verovatno vraćaju Alen Omić i Marko Jeremić. Alibegović se još neće vratiti na teren.

U poslednjih sedam utakmica upisali su samo pobedu protiv Cibone, mada su imali i utakmicu protiv Partizana, kao i utakmice u Evrokupu. Mada su protiv Zadra izgubili baš ubedljivo, od te utakmice postoji dosta pozitivnih trendova i danas bi trebalo da konačno razbiju loš niz.

SC u borbi za plej-of

foto: SC Derby/ Filip Roganović

SC Derby je bio šestoplasiran ali s samo jednom pobedom u poslednjih pet utakmica u ABA ligi, sada su van plej-of zone. Tu su naravno i problemi s povredama, Loren Džekson nije odigrao utakmicu od šestog marta a i nekoliko igrača je propuštalo utakmice.

SC Derby je ekipa koja igra trećim najbržim tempom u ABA ligi. Prosečno 74,5 poseda po utakmici, i uglavnom gledaju da ubrzavaju igru. Takođe su jedna od lošijih odbrana sa defanzivnim rejtingom od 119,3. Te dve činjenice kad se kombinuju, jasno je što SC Derby prima puno poena.

Mrežice su gorele u Morači

izvor: Youtube/ ABA Liga j.t.d

U prvom susretu Cedevite Olimpije i SC Derbija, Cedevita Olimpija je u Morači slavila rezultatom 104-71. Cedevita Olimpija je šutirala 22/30 za dva i 15/27 za tri. Tempo u toj utakmici je bio 77,6, što je poprilično brzo za evropsku košarku. Slično bi mogli videti i večeras s obzirom da odbrana SC Derbija nije bolja u odnosu na tad, i ovo je naš tip dana:

Cedevita Olimpija – SC Derby, Cedevita Olimpija preko 89,5 poena, kvota 1,8 Soccerbet

Takođe je dobro uplatiti i na pobedu Cedevite Olimpije uz henidkep -7,5. Kvota je 1,7 u Soccerbetu i Maxbetu. Cedevita je bez muke pregazila SC Debry u gostima, treebalo bi da mogu to i na domaćem terenu. SC Derbi je veoma loša odbrana a Cedevita Olimpija ume da se snalazi u brzom tempu. Iako su mogući određeni izostanci u redovima Cedevite Olimpije, imaju dovoljno opcija u napadu da mogu postići bar 90 poena.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *