Tip dana: CSKA dočekuje pojačan Zenit

U 18:00 na programu je derbi meč trećeg kola druge faze VTB lige. CSKA dočekuje Zenit koji je pojačan bivšim igračem FMP-a, Trentom Frejzerom. Ovo je naš tip dana:

CSKA – Zenit, preko poena 167,5 kvota 1,75 Admiralbet

foto: Euroleague

CSKA kao što sam već pisao u tipu dana tokom prošle nedelje, je bez poraza ove sezone a taj niz se nastavio i tog dana kada su savladali Nižnji Novgorod rezultatom 89-70. Moskovljani su najbolji napad VTB lige sa ofanzivnim rejtingom od čak 132,1. Iako su i generalno odlična odbrana, dešava im se da se opuste, što je bio slučaj baš protiv Nižnjeg Novgoroda koji su slomili tek u poslednjem periodu. Za tri četvrtine, Armejci su primili 61 poen i dozvolili pregršt lakih koševa Nižnjem.

Zenit i CSKA su već igrali ove sezone par puta, ali stvari će večeras biti drugačije. Tim iz Sankt Petersburga je doveo u svoje redove najboljeg igrača FMP-a ove sezone, Trenta Frejzera. Frejzer je u ABA ligi imao prosek od 20,7 poena po meču uz 6,2 asistencije. Takođe od poslednjeg meča sa CSKA, dovedeni su još Moerman i Rojs Hem. Moerman nije blistao, dok Rojs Hem je odigrao dve sjajne partije: 14 i 17 poena.

izvor: YouTube/Единая Лига ВТБ

Poslednji meč ove dve ekipe su odigrale 20. januara kada je rezultat bio 100-80 u korist CSKA. Na terenu Zenita odigrana su dva meča i oba su bila ispod današnje granice (85-80 i 71-70), ali Frejzer dosta stvari menja. Glavno je to što će napad Zenita dobiti novu napadačku opciju i biti mnogo potentniji. A drugo što Frejzer fizički nije naročito jak i CSKA bi trebao da lovi mismečeve protiv njega. Frejzer voli bržu igru i Zenit, koji generalno igra sporo ove sezone bi trebao malo ubrzati tempo. Završena je saradnja sa Ričardom Solomonom koji je igrao dobru odbranu ali je kočio malo napad, i to takođe odgovara današnoj opkladi.

Zanimljiv duel nas očekuje, adicija Frejzera će značiti puno u napadu Zenita, i mi očekujemo puno poena.

Čitajte još:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *