Tip dana: Fenerbahče protiv Asvela

Večeras u 21:00, u okviru 21. kola Evrolige, Fenerbahče gostuje Asvelu. Asvel je nakon ogromne serije poraza uspeo vezati dve pobede, dok sa druge strane Fenerbahče je u zaletu sa šest pobeda u nizu. Imao je Asvel i promena u sastavu, na mesto Parker-Džekson Kartvrajta došao je Di Bost iz Galatasaraja. Ali poslednja dva meča Asvela ne govore baš puno, s obzirom da su igrali protiv Pariza bez Kajla Olmana, i protiv Armanija koji je ove sezone najgora ekipa Evrolige.

Asvel – Fenerbahče, pobeda Fenerbahčea uz hendikep -2,5 kvota 1,81 Admiralbet

foto: Euroleague

Iako je kvota u rastu na Fenerbahče, zbog toga što su gosti, ova linija se ne čini baš realnom. Bost je odigrao solidno svoja prva dva meča ali protivnici nisu bili ni blizu Fenerbahčeu. Četa Itudisa je pokrila ovaj hendikep šest mečeva u nizu, iako su neki mečevi otišli u produžetke na krajnje morbidan način, kao protiv Monaka. Neke mane o kojima je Itudis pričao pred utakmicu sa Panatinaikosom su idalje pristune, ali polako vraća se prepoznatljiva forma sa početka sezone.

izvor: YouTube/EUROLEAGUE BASKETBALL

Prvi susret Asvela i Fenerbahčea, odigranom u Ulker Areni, dobio je Fenerbahče bez većih problema. Rezultat je bio 84-63, a tad je Lovernj još bio na terenu (mada nije imao naročito dobar uticaj na igru Asvela). Kao što sam već napisao, Bost je potpisan od strane Asvela ali svakako da domaći teren ne bi trebao biti Asvelu toliko velika prednost, a glavni razlog je odbrana Fenerbahčea.

Iako su poslednji meč u domaćem prvenstvu baš neozbiljno odradili u odbrani, Fenerbahče ima odličan defanzivni potencijal čak i bez Džekirija. S razlogom su treća najbolja odbrana Evrolige po defanzivnom rejtingu. Sigurno je da će Itudis znati spremiti odbranu ekipe da kažnjava sve loše stvari u lošoj napadačkoj igri Asvela.

Nije Asvel bez šansi, ali hendikep od 2,5 se baš čini malim s obzirom da nisu ni na domaćem terenu nešto naročito sigurni. I ne slažem se s kretanjem kvota, jer kao što rekoh Armani i Pariz bez Olmana nisu merilo forme Asvela, koji je pre ta dva meča imao 6 poraza u nizu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *