Tip dana: Fuenlabrada – Real Madrid

U 18:30, u okviru 24. kola ACB lige, Real Madrid gostuje Fuenlabradi. Domaćini su najgora ekipa ove sezone u ACB sa trenutno tri pobede i dvadeset poraza. Osam utakmica zaredom su izgubili dvocifrenom razlikom. Ovo je naš tip dana:

Fuenlabrada – Real Madrid, pobeda Reala u prvom poluvremenu uz hendikep H2 -7,5 kvota 1,72 Soccerbet

foto: printscreen/ Youtube ACB

Pred Real Madridom je duplo kolo Evrolige. Ali ipak večeras trebaju bez problema da slave protiv Fuenlabrade. Domaćini ove sezone su uspeli samo tri puta da pobede. Dvadeset poraza, od čega čak 14 od 20 poraza s dvocifrenom razlikom. 17 poraza u nizu ima Fuenlabrada, a dolazi im Real Madrid u goste.

Kada se pogleda hendikep prvo poluvreme, Fuenlabrada je protiv top osam ekipa osam puta izgubila s više od osam razlike u prvoj polovini utakmice. U poslednjih šest utakmica, samo jednom nisu gubili na poluvremenu s 9+ razlike: -17 na poluvremenu protiv Granade i Tenerifea, -19 protiv Saragose, -14 protiv Manrese, i 9 razlike protiv Huventuda.

foto: Euroleague

Real Madrid dolazi u Fuenlabradu nakon moćne partije protiv Virtusa. Real je vodio na poluvremenu sa čak 17 razlike, a toliko je bilo i na kraju meča. Iako postoje šanse da će večeras ceo meč odraditi sa slabijim intezitetom, ipak protivnik je ekipa koju bi Real trebao savladati već u prvom poluvremenu. Pred nedelju kada je Real igrao zaostalu utakmicu sa Efesom, Madriđani su slavili s 21 razlike protiv Bilbaoa, a bilo je +10 na poluvremenu. A zatim su u ponedeljak izgubili od Baskonije, mada su vodili +6 na poluvremenu. Obe ekipe su drastično bolje od Fuenlabrade.

Kad se pogledaju utakmice u ACB pre i posle duplog kola Evrolige, Real ima 9-4 u prvom poluvremenu uz -7,5 hendikep. U četiri utakmice u kojima nisu uspeli pokriti taj hendikep na poluvremenu, samo je protiv Saragose bilo iznenađenje: ostale tri utakmice su igrali protiv Tenerifea, Baskonije i Huventuda. Poslednji put pred ili posle duplog kola nisu pokrili hendikep poluvreme u decembru.

izvor: Youtube/ ACB

U prvom susretu Real Madrida i Fuenlabrade, Madriđani su slavili bez problema. Na poluvremenu rezultat je bio 52-30. A tom razlikom je Real i slavio na kraju. Još uvek je tada Dušan Ristić bio u Fuenlabradi. Fuenlabrada je treći najgori napad i najgora odbrana ACB lige, a Real je treći najbolji napad i najbolja odbrana. Ogroman problem Fuenlabradi su skokovi, po tom paramteru su takođe najgori u ACB. A Real Madrid je druga najbolja ekipa u hvatanju ofanzivnih skokova.

Skoro sav plejmejking Funelabrade ovisi od Jana Novaka. Nov igrač, Pinder, je pružao dve odlične partije protiv Breogana i Huventuda ali to ni blizu nije bilo dovoljno. Odbrana Real Madrida ne bi trebala imati problema limitirati loš napad Fuenlabrade.

Takođe -15,5 hendikep ima vrednost i vredi uplatiti. Real Madrid bi trebao da napravi ogromnu razliku u prvom poluvremenu i da je održava, baš kao i u prvom susretu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *