Tip dana: Gran Kanarija – Pariz

U 21:45, u okviru četvrtfinala Evrokupa, sastaju se Gran Kanarija i Pariz. Ove dve ekipe su igrale u istoj grupi, i oba puta je slavila ekipa sa Kanarskih ostrva.

Favoriti Evrokupa

Gran Kanarija je grupnu fazu završila sa prve pozicije, i nakon što su prošli Bursu u osmini finala, sada idu na ekipu Pariza, s kojom su bili u grupi.

Ekipa sa Kanarskih ostrva je u dobroj formi trenutno, sa osam pobeda u poslednjih deset utakmica, i od tih osam pobeda čak sedam su bile dvocifrenom razlikom. Iako imaju nekad problema s konstantnošću u igri, u Evrokupu su pokazali da im više prija brži tempo igre a Pariz je jedna od najbržih ekipa u Evropi (ako nisu i najbrža sa prosekom od neverovatnih 79 poseda po utakmici).

Olmana još uvek nema

Tajron Volas
foto: Eurocup

Pariz već nedelju dana isčekuje povratak Kajla Olmana, ali njega neće biti ni večeras. Ekipa iz grada svetlosti je u solidnoj formi zahvaljujući fantastičnim igrama Tajrona Volasa. Trenutno imaju četiri pobede u nizu, ali Gran Kanarija je dosta ozbiljniji protivnik nego ijedna od ekipa protiv kojih su igrali prošle dve nedelje. Pariz je jedva uspeo da prođe Lijetkabelis koji je dosta slabija odbrana od Gran Kanarije.

Sve je prštalo na Kanarskim ostrvima

izvor: Youtube/ Euroleague Basketball

Gran Kanarija i Pariz su odigrali ove sezone dve utakmice. U obe je slavila Gran Kanarija, u prvoj u Parizu rezultatom 89-81, a u drugoj utakmici je bilo čak 118-99. Ekipa Gran Kanarije nije imala problema u postizanju poena protiv Pariza i lako su slomili lošiju odbranu Parižana.

U obe utakmice, Gran Kanarija je imala primetniju prednost na poluvremenu, naročito u utakmici na domaćem terenu, i stoga ovo je naš tip dana:

Gran Kanarija – Pariz, pobeda Gran Kanarije u prvom poluvremenu uz hendikep H1 -3.5 kvota 1,69 Admiralbet

U prvoj utakmici u Parizu, Gran Kanarija je imala 7 poena prednosti na poluvremenu, dok u drugoj utakmici je bilo čak 19 razlike nakon prve polovine utakmice. Pariz je poslednje dve utakmcie dosta loše otvorio: gubili su pet razlike u prvoj četvrtini od Lijetkabelisa, dok u domaćem prvenstvu su gubili sa čak 14 razlike od Nensija nakon prvog kvartala. U poslednjih pet utakmica u Evrokupu, Gran Kanarija je četiri puta imala prednost na poluvremenu veću od četiri poena.

Takođe vrednost ima i preko 169,5 poena. Pariz igra nerealno brzo i ne snalaze se u sporijoj košarci, a Gran Kanarija iako ume da igra na oba načina ipak ima tendencije da igra brže, što su naprimer pokazali protiv Turk Telekoma i Huventuda u domaćem prvenstvu. Prošle utakmice Pariza i Gran Kanarije su imale puno poseda, u jednoj je bilo 170 poena a u drugoj preko 200 poena. Pariz će sigurno pokušavati da ubrza igru.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *