Tip dana: Juventus Utena – Šjauljaj

U 17:50, u okviru 24. kola Litvanske lige, Juventus Utena će dočekati Šjauljaj. Već smo imali tip dana protiv Šjauljaja, a Varnas im još uvek fali. Nov igrač Juventusa će verovatno debitovati, i ovo je naš tip dana:

Juventus Utena – Šjauljaj, pobeda Juventusa uz hendikep H1 -4,5 kvota 1,76 Admiralbet

foto: Youtube LKL/ printscreen

Juventus nije u dobroj formi ali danas bi trebao da debituje nov igrač. Juventus je potpisao Džona Dejvisa, koji je ovu sezonu proveo u KLS za Mladost Zemun. Džon je u KLS-u beležio 19,4 poena i četiri asistencije uz šut 50% za dva i 35% za tri. Odlični procenti su u pitanju s obzirom da je Džon bio dominantan s loptom.

U prošlom kolu Litvanske lige, Juventus je izgubio od poslednjeplasiramog Prijenaja. Sigurno je da će večeras mnogo ozbiljnije da shvate protivnika a značiće dosta potpis Džona.

Sa druge strane, Šjauljaj je u katastrofalnoj formi a Varnas još uvek se neće vratiti na teren. Varnas je najbolji igrač Šjauljaja ove sezone- 14,1 poena, 3,7 asistencija uz put 45% za tri.

U poslednjih 12 utakmica, Šjauljaj je samo dva puta pobedio i svi porazi su bilo sa pet ili više razlike, koliko je današnji hendikep. Upravo smo kao tip dana imali hendikep na Jonavu protiv Šjauljaja i Jonava je pobedila s 11 razlike.

Prošli susret u znaku puno poena

Izvor: Youtube/LKL

Prošli međusobni susret ove dve ekipe kao tip dana imali smo preko 166,5 poena. Ali u toj utakmici je igrao Varnas, koji je postigao 27 poena. Juventus je pobedio s sedam razlike u toj utakmici. A igrali su Juventus i Šjauljaj jođ dva puta ove sezone: u kupu je Juventus deklasirao Šjauljaj rezultatom 112-91 dok u prvom susretu u LKL, Juventus je prosuo +11 prednost ali ipak slavio na kraju s poenom razlike. Obe utakmice je igrao Varnas.

Odbrama Šjauljaja je dosta loša a s obzirom da je Džon Dejvis pojačao napad Juventusa, za očekivati je da tim iz Utene postigne puno poena. A napad Šjauljaja bez Varnasa je dosta lošiji i ovisi dosta od leđne igre koja nije efikasna. Juventus bi trebao bez većih problema da slavi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *