Tip dana – Nikola Jokić protiv Luke i Mavsa

Za večeras opklada iz NBA lige, iako to nisam spomenuo u najavi da ću obuhvati. U 04:00 iza ponoći Nikola Jokić se sastaje sa Lukom Dončićem i ovo je tip dana:

foto: FIBA

04:00 Denver Nagets – Dalas Maveriks: Nikola Jokić više od 24,5 poena, kvota 1,85 Admiralbet

U četiri sata iza ponoći može se očekivati pravi spektakl na NBA parketima, dupli MVP Nba lige, Nikola Jokić i njegovi Denver Nagetsi igraju protiv slovenačke superzvezde Luke Dončića i Dalas Maveriksa. Balkanski klasik što bi se reklo, a evo zašto je opklada da će Jokić preći granicu poena dobra:

Jokić u prethodnim mečevima s Dalasom

Jokić poslednja dva meča protiv Dalasa je zabeležio 35 i 27 poena. Prvi meč je šutirao 15/26 iz igre uz 3/6 bacanja, dok u drugom meču je imao 11/18 iz igre uz 4/4 na penal liniji. Razlog ovakvih partija leži u tome da je trener Maveriksa, Džejson Kid, odlučio da se Jokić ne udvaja, čak i kad su niži defanzivci na njemu. Prošle sezone Denver je imao mnogo gore šutere, pa ako tad nisu udvajali Jokića, teško da će se sad odlučiti za ovo kad za razliku od prošle godine, u startnoj postavi na mestu Džef Grina i Ostina Riversa su sada Kentavius Koldvil Poup i Džamal Marej, koji su daleko bolji i sigurniji šuteri.

izvor: YouTube/Denver Nuggets

Individualni defanzivci na Jokiću

Visoki igrači Dalasa, Dvajt Pauel, Kristijan Vud i Maksi Kleber individualno ne mogu parirati Jokiću. Sve troje su niži od Jokića, uz to da Jokić nad Pauelom ima 20 kila više, dok razlika u poređenju s Kleberom i Vudom je još veća. Jokić je ubacio mnogo krupnijem Jonasu Valančijunasu 32 poena, tako da teško da će ga centarska linija Mavsa nešto posebno usporiti.

Potrošnja Jokića i težak mečap za Džamala Mareja

Majkl Porter Džunior još uvek neće zaigrati nakon istegnuća pete, što znači da će Jokić nastaviti s potrošnjom koju ima od kako Porter nije na terenu. Takođe dobro za ovu opkladu je što će Džamal Marej biti čuvan bar jedan deo poseda od strane Dorijan Finej Smita, pa bi Denver trebao češće napadati preko Jokića. Smit je jedan od jačih defanzivaca Dalasa, i iako igra na krilnoj poziciji često čuva primarne protivničke bekove. Mnogo bolji defanzivac na Džamalu znači verovatno i par poseda više koje će Jokić imati na raspolaganju.

Bonus opklada za one koji su celu analizu pročitali, isto s ovog meča, je Luka Dončić preko 8,5 asistencija. Najbolja kvota je u Maxbetu – 1,71, a razlog zašto je za over je jer Denver protiv Dalasa bez obzira kakav je sastav uvek koristio agresivne šeme protiv Luke Dončića. Luka ima 10/13 mečeva u karijeri protiv Denvera više od 8,5 asistencija, i vrlo moguće da će to biti slučaj i večeras, jer bez agresivne defanzivne šeme teško da će Denver moći odbraniti pick and roll Luke.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *