Tip dana: Olimpia Milano – Panatinaikos

Nakon pauze, Evroliga se vraća! Na programu je 25. kolo, a u 20:30 sastaju se Armani i Panatinaikos. Panatinaikosu ne svetaju ruže, promena trenera i puno izostanaka, a ovo je naš tip dana:

Olimpija Milano – Panatinaikos, pobeda Olimpije uz hendikep 5,5 kvota 1,75 Soccerbet

Armani - Panatinaikos
foto: Euroleague

Obe ekipe ove sezone su podbacile, i postoje samo matematičke šanse da se nađu u top 8. Ali situacija je mnogo gora kod Zelenih; promena trenera, Dejan Radonjić je otpušten i na njegovom mestu je sada Hristos Serelis. Ali nije to sve: večeras će Serelis imati rotaciju od 9 igrača. Prvo je bilo objavljeno da će imati četiri izostanka, ali broj se povećao za dva. Arturas Gudaitis, Lefteris Bohoridis, Jorgos Kalaicakis i Dimitrios Agravanis su povređeni, dok Lefteris Mancukas i Panajotis Kalaicakis će nastupati za Grčku i nisu sa ekipom.

Panatinaikos ima tri poraza u nizu u Evroligi, a u kupu dozvolili su da Olimpijakos dobije treću četvrtinu 19 razlike. Loša je situacija i atmosfera u ekipi.

Armani sa druge strane dočekuje Panatinaikos nakon razočarenja u kupu, u kom su od Breše ispali već u prvoj rundi. I Milano ima problema s povredama, Devon Hol se povredio u kupu. Ali neki izostanci nisu toliki problem, jer su bez njih bili veći deo sezone. Biliga i Riči će nastupati za Italiju. Iako su podbacili u kupu, forma pre kupa je bila dobra, s 5 pobeda u nizu.

izvor: Youtube/Euroleague

Prošli meč ove dve ekipe je otišao u produžetke i završio se pobedom Panatinaikosa nakon preokreta. Rezultat 90-77 ne daje pravu sliku, Armani je vodio u dva intervala s više od 10 razlike, skoro pola meča su imali +6 ali u produžecima su se raspali. Panatinaikos ima trenutno 7 poraza u nizu na gostujućem terenu, i realno je da se taj niz večeras nastavi.

Kao bonus opklada, vredi probati preko 153,5 poena, kvota 1,9 u Meridianbetu. Promena trenera će sigurno doneti novina u napadu Panatinaikosa. A kraće rotacije učiniće da ekipe paze da ne uđu u probleme s faulovima pa se mogu očekivati slabije odbrane.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *