Tip dana: Partizan – Real Madrid, četvrta utakmica

U 20:30, Partizan i Real Madrid će odigrati četvrtu utakmicu u seriji F8 Evrolige. Trenutno Partizan vodi 2-1 u seriji, i ovo je poslednja utakmica koja će se igrati u Štark Areni u Evroligi. Vraća se Matijas Lesor za crno-bele, dok za Real Madrid se vraća Gabrijel Dek.

Druga meč lopta za Partizan

Partizan je bio jako blizu da seriju završi u utorak, ali Najždel Vilijams-Gos je trojkom uspeo da održi Real u životu. Za sada u seriji smo videli da je Partizan bolja ekipa, iako Real Madrid ima širu rotaciju. Velika je prednost imati najvećeg trenera u istoriji Evropske košarke, i može se reći da je Željko odradio odličan posao u prve tri utakmice.

foto: KK Partizan Mozzart Bet

Crno-belima se vraća Matijas Lesor nakon suspenzije, i značiće jako mnogo u borbi protiv Tavaresa. Tavares je bio izmoren u drugoj utakmici, možda će Poarije igrati ali Lesor je odmoran dok i Tavares i Poarije bi igrali ne potpuno spremni. Tavares je i pored toga što je imao poteškoća izdominirao u trećoj utakmici. Ali biće mu mnogo teže protiv Lesora.

Nažalost, ima i loših vesti za Partizan. Aleksa Avramović je polomio šaku i neće moći da pomogne crno-belima večeras. Pored suspendovanog Pantera, to znači da će Partizan biti mnogo slabiji na bekovskim pozicijama. Mada Aleksa nije bio na svom najboljem nivou u trećoj utakmici, svakako bi značio puno večeras. Ali koga nema bez njega se mora, a Exum bi trebao biti spremniji nego u trećoj utakmici i to bi moglo da napravi razliku večeras.

foto: Euroleague

Sa druge strane, kod Madriđana se vraća Gabrijel Dek. U drugoj utakmici je bio uspešno zatvoren, ali već dosta široka rotacija Real Madrida dobija još jednu opciju u napadu. Ali problemi sa povredama na centarskim pozicijama su još uvek prisutni. Teško da je Tavares potpuno spreman večeras nakon 36 minuta u trećoj utakmici, dok i Poarije nije potpuno zdrav. Gos je prošlu utakmicu iskočio, ali ne može se očekivati da opet može tako dobro odigrati.

Pošto Partizan ima skraćenu rotaciju bekova, ovo je naš tip dana:

Yam Madar preko 7,5 poena, kvota 1,9 Admiralbet

foto: KK Partizan

Jam Madar igra fantastičnu seriju, i bez Pantera i Avramovića bi morao da iskoči i danas. U prvoj utakmici je imao 6 poena, zatim 4, a u trećoj 12. Igra odlično odbranu i sigurno će imati 20 minuta večeras. Real Madrid u rotaciji ima nekoliko slabih defanzivaca na bekovskim pozicijama, a takođe Madaru znači jako puno povratak Matijasa Lesora. Pick and roll igra će biti puno lakša Madaru, pošto zbog Lesorovog odličnog otvaranja iz bloka Real Madrid će morati malo dublje da brani kako ne bi dopuštali zicere. To će otvoriti prostora za poludistance, a svakako da će Madar imati i trojki iz mesta ili iz igre od lopte.

Povratak Lesora znači puno svim igračima crno-belih, pa je i Naneli preko 11,5 odlična opcija. Najbolja kvota je u Meridianbetu, 1,9. Može se uplatiti i na Naneli postiže dve ili više trojki, mada je kvota dosta niža nego u prošloj utakmici, 1,68. Takođe je dobar i Leday preko 11,5 poena. Potrošnja mu se neće drastično smanjiti jer prelazi na poziciju četiri i moćiće da napada leđima (u prošloj utakmici često nije mogao jer mu je čuvar bio Tavares).

Što se tiče ishoda utakmice, smatramo da bi večeras sa Lesorom Partizan mogao ići do pobede. Kvota je 1,9 u većini kladionica.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *