Tip dana: Partizan – Real Madrid

U 20:30, Partizan i Real Madrid će odigrati treću utakmicu plej-of serije. Zbog incidenta, Partizan će biti bez Lesora i Pantera dok Real Madrid neće imati na raspolaganju Deka i Jabuselea.

Dante Egzum je izbegao težu povredu i vrlo moguće je da će da igra večeras. Kod Madriđana su Tavares i Kozer upitni; Tavares je propustio drugu utakmicu u seriji ali bi mogao večeras da igra.

izvor: Youtube/ Euroleague Basketball

U prve dve utakmice, Partizan je slavio, prvo je Kevin Panter trojkom doneo pobedu, a u drugoj utakmici su bez problema došli do dvocifrene prednosti. Ali biće dosta teže večeras bez Pantera i Lesora. Ali ipak, Partizan igra kući i ima ogromnu prednost na klupi – Željko Obradović je za sada totalno nadigrao Matea.

Ono što smo mogli videti u prve dve utakmice je da iako je Smailagić imao problema s faulovima, napad Partizana funkcioniše najbolje sa njim na terenu. On i Ledej zajedno šire odbranu Reala i to čini ogromnu štetu, naročito uz činjenicu da Madrid ima nekoliko minus igrača u odbrani. Ljulj, Rodrigez, Fernandez su svi loši defanzivci i može se očekivati da će Partizan da ih aktivno napada kroz pick and roll.

S obzirom da se ne može sa sigurnošću utvrditi u kakvim će sastavima obe ekipe izaći, preskačemo opklade na konačni ishod. Partizan je pokazao da je bolji tim, ali odsustvo Pantera i Lesora je ogroman izazov, naročito na centarskoj poziciji gde će jedini pravi centar biti Alen Smailagić.

Dek i Jabusele su odsutni, dok kod crno-belih nema Lesora, pa je ovo idealna prilika da Zek Ledej odigra još jednu dobru partiju protiv Real Madrida. Ovo je naš tip dana:

Zach Leday preko 12,5 poena, kvota 1,9 Admiralbet

foto: Euroleague

Ledej je u prve dve utakmice imao 13 i 15 poena. Moraće imati ogromnu minutažu večeras, naročito jer Smailagić može upasti u probleme s faulovima a fali Lesor. Takođe, bez Jabuselea i Deka, odbrana Real Madrida će biti slabija u smislu da će Ledej imati lakšu igru u postu, i to bi Partizan trebao eksploatisati. Egzum će igrati iako nije potpuno spreman, nema Pantera i Lesora, pa bi Ledej morao iskočiti večeras ako crno-beli žele da završe seriju u trećoj utakmici.

Kao bonus opklada, vredi odigrati u Meridianu da će Džejms Naneli imati dve ili više trojki. Kvota je čak 2,48 što deluje kao poklon. Naneli ima najveći broj pokušaja za tri u ekipi posle Kevina Pantera, i sigurno je da će imati više slobode s loptom, kao i veću minutažu. Pored Nanelija, čak i da ne igra Tavares, Alen Smailagić preko 8,5 poena je takođe solidna opklada. Igraće dok ne napravi pet ličnih grešaka, a protiv Reala ove sezone nije imao problema da poentira kako hoće.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *