Tip dana: Real Madrid – Partizan

U 20:45, Real Madrid dočekuje Partizan u okviru ple-ofa Evrolige. Ulozi su veliki, a Real Madrid će imati izostanak na centarskoj poziciji.

Real bez Poarijea

Iako se veći deo sastava Real Madrida kompletirao (vratili su se Najdžel Vilijams-Gos, Ljulj, Rendolf), Real Madrid će biti bez Poarijea. Poarije je rezervni centar Madriđana i igra 15 minuta po utakmici. Tavares je imao utakmice koje igra 25+ minuta, ali protiv Partizana postoji problematika oko odbrane: kombinacija mobilnije centarske linije, i nekoliko igrača sposobnih da kazne dubok drop su razlog zašto je Partizan slavio u drugoj utakmici.

Real Madrid ima nerealno dugačku rotaciju, ali Ljulj, Rodrigez i Fernandez su redovno u svakoj utakmici mete protivničkih napada i sigurno je da će biti i Partizanu. Hanga nema najsigurniji šut za tri poena, kao i Jabusele. Ne znači da Real Madrid nije kvalitetan, ali itekako postoje slabosti koje će Partizan moći da napada.

foto: Euroleague

Partizan je u drugoj polovini pokazao mnogo bolje igre u gostima.U fantastičnoj su formi, samo dva poraza od Marta. Na poslednjih sedam gostovanja u Evroligi, Partizan je izgubio samo protiv Armanija.

Sa druge strane, Real Madrid je vezao dve pobede u ACB, ali pre toga su imali dva ubedljiva poraza od Breogana i Barselone, kao i poraz od Makabija u poslednjem kolu regularne sezone Evrolige.

U Madridu je Partizan izgubio 97-105, dok u Beogradu je upisana pobeda 104-90. Smatramo da je Partizan potcenjen i ovo je naš tip dana:

Real Madrid – Partizan, Partizan H2 8,5 kvota 1,73 Admiralbet

Partizan je u odličnoj formi i trebao bi da iskoristi nedostatak Poarijea. Osim Tavaresa, Real neće imati pravu peticu i Mateo će morati da improvizuje, a to dobija dodatnu težinu s obzirom da sa druge strane je Željko Obradović koji će čekati svaki propust. Trebala bi da nas očekuje napeta utakmica, a možda Partizan i dođe do pobede. Kvota na pobedu Partizana je 3,5 u Admiralbetu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *