Tip dana: San Giovanni – Virtus (žene)

U 20:30, odigraće se drugi susret polufinala plej-ofa ženske košarkaške lige Italije. Sastaju se San Đovani i Virtus iz Bolonje. Serija se igrа na dve dobijene utakmice.

Lagana pobeda Virtusa u prvoj utakmici

izvor: Youtube/ Lega Basket Femminile

U prvoj utakmici, Virtus je pobedio rezultatom 64-49. Samo četiri od devet igračica San Đovanija su imale više od šest poena, dok tri nisu uspele da se upišu. Prvenstveno je do odlične odbrane Virtusa čiji je oslonac talentovana Iliana Rupert. Samo 29% za dva su bili procenti San Đovanija.

San Đovani je bez Ana-Marije Begić, koja je imala operaciju i završila je sezonu. Ana-Marija je imala prosek od 10 poena i 8,8 skokova, i značajno je slabija rotacija u reketu bez nje.

U regularnoj sezoni, Virtus je imao dve pobede protiv San Đovanija. Na domaćem parketu bilo je 92-58, dok u Milanu je Virtus slavio rezultatom 71-53.

San Đovani ima dosta kraću rotaciju nego Virtus, i to bi ekipa iz Bolonje trebala da iskoristi. Takođe, San Đovani nema na raspolaganju AnaSa druge strane kostura sastaju se Venecija i Skio, i pobeda Virtusu večeras bi značila puno kako se ne bi dodatno trošile pred finale.

S obzirom da Virtus nije imao problema u tri utakmice protiv San Đovanija, ovo je naš tip dana:

San Đovani – Virtus Bolonja, pobeda Virtusa uz hendikep H2 -8,5 kvota 1,8 Admiralbet

Domaći teren ne bi trebao da bude naročita prednost, i Virtus bi ovaj meč trebao da upiše pobedu bez većih problema. Čak i da San Đovani odigra dobro prvo poluvreme, kratka rotacija će uzeti maha, problemi s faulovima, umor a i nedostatak iskustva, sve su problemi koji očekuju San Đovani.

Takođe, teško da će neko iskusan kao Cecilija Zandalasini da ponovi onako lošu partiju u plej-ofu. U prvoj utakmici je imala samo 3/11 iz igre.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *