Tip dana: Siaulai protiv Juventusa

U 17:50, igraće se meč 17. kola Litvanske lige između Šljaujaj i Juventusa. Šljaujaj je u dosta lošem momentumu s 4 poraza u nizu, dok Juventus je u klimavoj formi. Ali za očekivati je od Juventusa, najbrže ekipe Litvanske lige, da učini meč eksplozivnim.

Siauliai – Juventus, preko 166,5 poena, kvota 1,74 Admiralbet

izvor: YouTube/Betsafe-LKL TV

Kao što sam napisao već, Juventus je ekipa koja igra najbrže u celoj Litvanskoj ligi. Skoro 74 poseda po meču imaju. Uspeli su čak i Žalgiris, koji je najsporija ekipa LKL-a, da ubace u njihov brz ritam. Puno poena je njihov zaštitni znak: granicu od 166,5 ove sezone su prešli čak 18 puta u 25 mečeva što je 72%. Iako po defanzivnom rejtingu imaju drugu najbolju odbranu u Litvaniji, mora se imati u obzir dva meča protiv slabašnih Prijenaja i Gargždaija, obe ekipe zakucane na dno. Zbog lošijeg šuta za tri i igraju brzo- kako bi probali iskreirati što više pokušaja na obruču u kontrama.

izvor: YouTube/Betsafe-LKL TV

Sa druge strane Šljaujaj nije baš brza ekipa, ali ne ume kontrolisati ritam. To se baš videlo u kupu protiv današnjeg protivnika, gde su primili čak 112 poena. Postigli su 91 ali to ni blizu nije bilo dovoljno. Nisu sjajni ni u odbrani ni u napadu, ali imaju igrača kojima će prijati brz tempo koji Juventus forsira, kao na primer američki bek Kajl Mangas. Mangasu je ovo druga sezona u evropskoj košarci, a imao sam prilike da ga gledam na američkom The Basketball Tournament-u. Voli da uzima nerezonske trojke u tranziciji, i to bi danas trebalo biti dobro jer nas vrlo verovatno očekuje meč bržeg tempa

Ove dve ekipe su igrale i u domaćem prvenstvu ove sezone, gde je bilo 169 poena. Zadnja četiri međusobna meča je pređena granica od 166,5, i to dosta ubedljivo – 203, 169, 185 i 178 poena.

Aleksa Nikolić se vratio na teren za Juventus nakon nesrećne povrede na prvom treningu, i značiće u rotaciji Juventusa. Za brz tempo koji preferiraju potrebna je što šira rotacija zbog svežine igrača. Takođe potpisani su Redži Linč i Brendon Braun i ovo će svoj trojici biti treća utakmica za Juventus.

Čitajte još na Flouteru:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *