Tip dana: Studentski centar Derby – Budućnost

U 21:00, u okviru 23. kola ABA lige, Studentski centar dočekuje Budućnost. Najavu meča možete pročitati ovde. Budućnost je u lošijoj formi ali večerašnji protivnik je ekipa koja igra jako brzo i nema baš dobru odbranu. Ovo je naš tip dana:

Studentski Centar – Budućnost, prvo poluvreme Budućnost preko 44,5 poena kvota 1,9 Maxbet

foto: Budućnost VOLI/ Filip Roganović

Studentski centar je trenutno druga najbrža ekipa ABA lige. Imaju 75 poseda po meču, a pored oga defanzivni rejting im je 118,9 – peti najniži u ABA ligi. Uz brz tempo, normalno je da primaju puno poena po utakmici. Mada je Loren Džekson upitan večeras, brza igra i loša odbrana je konstanta SC Derbija nevezano u kom su sastavu. Flečer Megi, najbolji šuter ekipe je dosta loš defanzivac i njega protinici često napadaju.

Koliko ume loša biti odbrana Studentskog centra, govori da je na Borac iz Čačka ubacio 51 poen za poluvreme, Mega 50, Split 43. Crvena zvezda je postigla 46 poena u prvom poluvremenu iako u drugoj četvrtini su šutirali 4/21 iz igre. MZT 47, Cibona 44. Borac, Cibona i MZT su tri ekipe s najnižim ofanzivnim rejtinzima u ligi. Znači tri najgora napada su imala 44+ poena na poluvremenu protiv SC Derbija.

foto: Budućnost VOLI/ Filip Roganović

Budućnost je upao u krizu sa dve dosta loše partije u Evrokupu. Ali večeras je prilika da upravo izađu iz nje. Iako Budućnost igra sporiju košarku (najmanje poseda po meču u ABA ligi) ne umeju uvek iskontrolisati tempo. A ono što je dobro u brzom ritmu je da Erik Grin, najbolji poenter Budućnosti, češće ima prilike da počinje napade s loptom i igra izolacije.

Iako ne daje puno rezultata, Budućnost na pola terena previše često koristi Grina od lopte. On nije loš u tome, ali saigrači mu ne pružaju dovoljno dobre blokove kako bi takvi napadi bili efikasni.

Iako Budućnost ima sklonosti da očajno počinje utakmice, za očekivati je brz tempo, a Studentski centar nije dobra odbrana. U prvom susretu, Budućnost je u Morači postigla 45 poena za poluvreme. Još uvek je Fil But bio u ekipi, a nije bilo Erika Grina, O’Brajena a ni Lekomtea. Budućnost večeras ima veću širinu u napadu u odnosu na tad i za očekivati je da ponovo pređu granicu.

Kao dodatna opklada, preporučujemo uplatiti na Erika Grina preko 15,5 poena, kvota 1,9 Admiralbet. Erik je u fantastičnoj formi, u zadnjih šest utakmica je prešao današnju granicu i beleži prosek od 20,66 poena. Bekovi protiv SC Derbija: Kampaco 23 poena, Mavra 24 poena, Hejl 31, Rori 21 i Kazalon 16…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *