Tip dana: Turk Telekom na gostovanju Trentu

U 20:00, Trento i Turk Telekom će otvoriti 14. kolo Evrokupa. Turk Telekom gostuje Trentu nakon ogromne nesreće koja je zadesila Tursku, i sigurno je da igračima i trenerskom osoblju nije lako. Ali kvalitet je na strani Turk Telekoma- ovo je naš tip dana:

Trento-Turk Telekom, pobeda Turk Telekoma uz hendikep H2 -6,5 kvota 1,8 Soccerbet

foto: Eurocup

Turk Telekom trenera Erdema Džana igra sjajno ove sezone. Drugoplasirani su u Truskom prvenstvu s skorom 15-3 dok u Evrokupu imaju 9-4 i bore se za drugu poziciju u grupi. Potpisan je Mišel Erik, i trenutno Turk Telekom ima niz od tri pobede zaredom i šest pobeda u poslednjih sedam mečeva. Od tih šest pobeda, samo protiv Bahčešehira nije pokriven večerašnji hendikep. Redom su savladali Petkimspor sa 19 razlike, pa Hamburg sa 24 razlike. Zatim je Darušafaka razbijena sa 18 razlike a nakon poraza od Hapoela iz Tel Aviva, Bursa je savladana 21 razlike a Šljonsk 13.

O igri Turk Telekoma već je pisano u najavi kad su igrali protiv Budućnosti, možete pročitati ovde.

Trento još uvek bez Endru Kroforda

foto: Eurocup

Trento je u dosta lošoj formi, i još nedostaje Dru Kroford. Drugi najbolji strelac ekipe je poslednji put igrao protiv Pariza u Evrokupu, ali zbog povrede aduktora nema ga na terenu. Trento je trenutno na četiri poraza u nizu i sva četiri su bila dvocifrenom razlikom. U zadnjih 10 mečeva imaju samo dve pobede a sve ostale mečeve su izgubili dvocifrenom razlikom. Klupa je kratka i ima slab doprinos, a uz to nemaju puno napadačkih opcija.

izvor: YouTube/EUROLEAGUE BASKETBALL

U prvom susretu ove dve ekipe Turk Telekom je slavio rezultatom 81-66. Bila je to pobeda bez nekih poteškoća. Kroford koji će večeras faliti Trentu je imao 14 poena i tri asistencije.

Trento je ove sezone u Evrokupu dosta loš, trenutno u nizu od 5 poraza s dvocifrenom razlikom. Iako će igračima Turk Telekoma misli biti na nesreću koja je zadesila Tursku, smatramo da je Turk Telekom previše jak za Trento i da će se crni niz ”orlova” nastaviti.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *