Tip dana: Unikaha Malaga – Fuenlabrada

U 18:00 sati, u okviru 25. kola ACB lige, Unikaha dočekuje Fuenlabradu. Unikaha protekle nedelje nije imala obaveza u Evropi dok za tri dana ih čeka utakmica plej-ofa FIBA Lige Šampiona, dok sa druge strane Fuenlabrada je najgora ekipa u ACB ove sezone.

Unikaha u odličnoj formi

foto: 2023 Basketball Champions League

Unikaha od kupa na poslednjih 11 utakmica ima upisanih 8 pobeda. Kup su naravno osvojili, a zatim su izgubili samo od Barselone, Galatasaraja i Mursije. Unikaha je nakon pobede nad Aekom imala utakmicu protiv Betisa u ACB, takođe loše ekipe i pobedili bez većih poteškoća sa 13 razlike. Vodili su 10 razlike na poluvremenu, a zatim drugo poluvreme samo održavali prednost.

U utorak već Unikahu očekuje plej-of FIBA Lige Šampiona pa je za očekivati sličan scenario s Fuenlabradom kao što je bilo i protiv Betisa

Očajna Fuenlabrada

Fuenlabrada ove sezone je najgora ekipa u ACB ligi. Samo tri pobede cele sezone u 24 odigrane utakmice su upisali i trenutno imaju niz od čak 17 poraza zaredom. Od toga je čak devet poraza zaredom dvocifrenom razlikom. U toku sezone Dušan Ristić je prešao u Galatasaraj, a novo pojačanje, Pinder, pruža dobre partije ali samo u napadu: s njim na terenu, Fuenlabrada prima 1,24 poena po defanzivnom posedu.

Deklasiranje u Fuenlabradi

izvor: Youtube/ ACB

U prvom susretu, Unikaha je bila ubedljiva. Ekipa iz Malage je slavila sa čak 32 razlike. Na poluvremenu je već bilo +19 za Unikahu, a prednost je samo rasla u drugoj polovini meča. Unikaha nije mogla da promaši u toj utakmici i na kraju su stigli do 117 poena. Šutirali su čak 16/26 za tri što je 61%.

S obzirom da je Fuenlabrada u očajnoj formi, a Unikaha veoma dobra ekipa, za tip dana smo se odlučili za henidkep poluvreme:

Unikaha – Fuenlabrada, pobeda Unikahe u prvom pol. uz hendikep -7,5 kvota 1,7 Admiralbet

Fuenlabrada je četvrti najgori napad ACB lige sa samo 1,04 poena po posedu, dok su takođe i najgora odbrana, sa defanzivnim rejtingom od čak 123,9. Dopuštaju protivnicima 40,9% šut za tri, a takođe nemaju ni protekciju obruča. A Unikaha šutira ogroman broj trojki, 28 po utakmici.

Takođe, Unikaha je i treća najbolja odbrana u ACB, sa defanzivnim rejtingom od 103,7. Odlična odbrana perimetra je zaštitan znak ekipe Ibona Navara, s obzirom da dopuštaju daleko najmanje pokušaja za tri protivnicima. Samo 22 pokušaja na utakmici, i protivnici pogađaju prosečno oko 32% što je dosta loš procenat u modernoj košarci.

Fuenlabrada je izgubila prvo poluvreme s 8 ili više razlke na šest od poslednjih sedam utakmica, i taj niz bi trebao da se nastavi. Istu opkladu smo imali prošlo kolo protiv Fuenlabrade, kada im je gostovao Real Madrid.

Može se takođe odigrati i hendikep ceo meč, mada moguće je da će Unikaha napraviti ogromnu razliku u prvom poluvremenu i igrati relaksirano u drugoj polovini utakmice.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *