Tip dana: Valensija – Baskonija Cazoo

U 20:00, u okviru 25. kola ACB lige, Valensija dočekuje Baskoniju. Evroligaški susret, Valensija je u padu forme dok Baskonija dolazi na gostovanje posle velike pobede.

Valensija je u Evropi završila

foto: Euroleague

Valensija je zvanično ispala iz trke za F8 Evrolige. Ova sezona je izuzetno naporna za ”slepe miševe”, jer non-stop su muku mučili s povredama. I danas će Valensija biti bez nekih igrača: Dubljević, Klemen Prepelič, Himenez i Van Rosom su povređeni, dok Harper nije registrovan za ovu utakmicu.

U proteklom duplom kolu, Valensija je pretrpela dva ubedljiva poraza. Prvo ih je savladala Crvena zvezda u Beogradu sa 19 razlike, a zatim su u Kaunasu izgubili od Žalgirisa sa 21 razlike. U obe utakmice, Valensija je bila nemoćna u odbrani: primili su 92 i 95 poena. I Žalgiris i Crvena zvezda su šutirali preko 65% za dva i preko 43% za tri.

Pored toga, Valensija je prošle nedelje izgubila sa 11 razlike i to od Saragose. Saragosa se bori za opstanak, i mislim da taj poraz dovoljno govori o lošoj formi Valensije.

Baskonija na leđima Vanje

Baskonija je ovo duplo kolo upisala dve pobede. Neobično je da im je mnogo lakše bilo protiv Fenerbahčea nego protiv Albe. Protiv Albe Berlina, Baskijci su slavili sa šest razlike, dok je Fenerbahče bio pregažen sa 23 razlike.

Hauard je doživeo povredu protiv Fenerbahčea ali se vratio u toku utakmice na teren i trebao bi da igra večeras. Iako nije u formi, odličan je skorer i zahteva ogroman fokus odbrane. Baskonija je imala malo klimavu formu, ali protiv Fenerbahčea su odigrali sjajno i sa četiri pobeda u poslednjih pet utakmica nagoveštavaju da se vraćaju u ritam.

Takođe dobre vesti za Baskoniju je povratak Dani Dijeza. Odslužio je suzpenziju u ACB-u i trebao bi biti sutra u sastavu. Dani nema ogromnu statističku produkciju, ali odlično šutira za tri poslednje tri godine i dopunjava rotaciju

Destrukcija

izvor: Youtube/ Euroleague Basketball

Prošlu utakmicu između Baskonije i Valensije je dobila Baskonija i to bez problema: rezultat je bio 114-75 za Baskoniju. Baskonija nije imala milosti za Valensiju, a Hauard je igrao samo sedam minuta.

Kada se pogledaju ostali međusobni susreti, i u ostala dva je slavila Baskonija je slavila: u prvom kolu Evrolige sa 10 razlike, a zatim u ACB-u sa šest razlike. Odbrana Valensije nije dobra (peta najgora u ACB) dok Bakonija ima jedan od najjačih napada u celoj Evropi i najjači napadu u ACB – 1, 22 poena po posedu. Ovo je naš tip dana:

Valensija – Baskonija, pobeda Baskonije(računaju se produžeci), kvota 2,15 Soccerbet (2,14 Mozzartbet)

S oobzirom da Baskonija ima tri nula protiv Valensije, i da Valensija će opet imati izostanaka zbog povreda, kvota na Baskoniju bi trebala biti niža. Penaroja je prošle sezone vodio Valensiju i dosta dobro poznaje dobar deo ekipe.

Kao dodatna opklada, pobeda Baskonije uz hendikep H2 3,5 s kvotom 2,75 u Soccerbetu se takođe čini dobrom opcijom. Baskonija je svaki međusobni meč s Valensijom ove sezone dobila s šest ili više razlike.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *