Tomas Vokap: Neću olako shvatiti priliku što mogu da igram za ovu zemlju

Košarkaš Olimpijakosa i naturalizovani Grk, Tomas Vokap, govorio je za Basketball Sphere o predstojećem Mundobasketu i reprezentaciji Grčke.

U proteklim sezonama, Tomas Vokap se afirmisao kao jedan od najboljih defanzivnih igrača u Evropi. Prošle sezone je bio prvi u ukradenim loptama u Evroligi. Igrama u ekipi Olympiacosa zaslužio je poziv selektora Dimitrisa Itudisa. U aprilu ove godine je dobio državljanstvo Grčke i zvanično je naturalizovan.

Na početku razgovora Tomas Vokap je istakao koliku količinu ponosa koju oseća povodom toga što igra za Grčku:

“Ovo mi znači sve. Sa velikom količinom ponosa ću nositi plavo-beli dres. Sa ovom državom imam pravu konekciju i neću olako shvatiti priliku što mogu da igram za ovu zemlju.” -započeo je razgovor za Basketball Sphere momak rođen u Teksasu.

Posle toga osvrnuo se na pripreme pred prvenstvo, a tu je uključen i Akropolis Kup gde su se sastali sa reprezentacijama Srbije i Italije:

Nakon toga Vokap je govorio o protivnicima u grupi i bio je vrlo jasan šta predstavljaju utakmice protiv Jordana i Novog Zelanda:

“Grupa u kojoj se nalazimo će biti vrlo izazovna. Svaka od tih utakmica je za nas kao finale. Novi Zeland i Jordan pogotovo. To su finalne utakmice.”

Grčka je trijumfovala protiv SAD-a 2006. godine na Svetskom prvenstvu u Japanu u legendarnoj polufinalnoj utakmici. Osvrnuo se Vokap na taj meč jer će Grci ići na megdan Amerikancima u grupnoj fazi. Ostao je skroman u svom predviđanju:

“Možemo da uradimo sve, ali nismo fokusirani na tu jednu utakmicu. Fokusirani smo na treninge i da budemo bolji već danas. Videćemo gde smo u trenutku kada budemo igrali sa njima, ali ponavljam nismo fokusirani na tu utakmicu u ovom momentu.” – zaključio je igrač Olimpijakosa.


 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *