Ubedljiv poraz od Olimpijakosa uprkos borbi

Kratka klupa i odlični procenti šuta Olimpijakosa presudili Partizanu uprkos dobrom otporu u prve tri četvrtine.

izvor: YouTube/BC Partizan TV

Olimpijakos je meč započeo lakim poenima iz kontre Ajzee Kenena. Sa druge strane prve poene za Partizan postigao je Džejms Naneli. Oly je vezao par trojki, dok je Partizan promašio veliki broj šuteva. Uzrok tome su vjerovatno dosta tvrdi obruči u dvorani Mira i prijateljstva. Na kraju prve četvrtine rezultat je 22-14 u korist ekipe iz Pireja.

Drugu četvrtinu je bolje otvorio Olimpijakos poenima Bolomboja i Pitersa. Džejms Naneli nastavlja u dobrom ritmu i veže pet poena. Sve je primjetnija veća energija igrača Partizana, kako u napadu, tako i u odbrani – što je rezultovalo serijom 7-0. Ipak, Olimpijakos uspijeva da trojkama održi prednost. Na drugoj strani Papapetru pogađa svoju prvu trojku u ovoj evroligaškoj sezoni. Ostalo je 1.9 sekundi do kraja četvrtine, a Tristan Vukčević baca tačdaun pas za Nanelija nad kojim je napravljen faul. Naneli pogađa oba bacanja, te crno beli odlaze na predah sa minusom od sedam poena. Na kraju prvog poluvremena rezutat je 45-38 za Olimpijakos.

Za sada se najviše istakao Džejms Naneli sa postignutih 12 poena, prate ga Slukas i Panter sa po devet. Respektabilno prvo poluvrijeme ekipe Partizana, s obzirom na to koliko je kratka klupa i koliko ide šut ekipu Olimpijakosa. Izabranici Jorgosa Barcokasa pogodili su čak 8/15 trojki u prvih 20 minuta igre.

foto: KK Partizan

Drugo poluvrijeme je otvoreno greškama na obije strane parketa. Papapetru pruža zaista dobru partiju i pogađa svoju drugu trojku na meču. Olimpijakos igra dosta smirenije i lako pronalazi put do obruča. Larencakis pogađa trojku i razgaljuje publiku u Pireju. Nedugo zatim crno beli prave seriju od 5-0. Partizan opet u svom stilu  standardno loše završava treću četvrtinu, pa je rezultat 68-54 u korist Olimpijakosa.

Sjajno drugo poluvrijeme Larencakisa dovelo je ekipu iz Pireja do najveće prednosti u dosadašnjem toku utakmice , čak +20. Katastrofalna poslednja četvrtina Partizana sa samo četiri postignuta poena dovela je do toga da Olimpijakos slavi ubjedljivo rezultatom 87-58. Ipak, ne treba očajavati već se dobro pripremiti za sledeću utakmicu protiv Makabija.

Kapiten Kevin Panter i Džejms Naneli su se najviše istakli u ekipi Partizana sa po 14 poena, a dobru partiju pružio je i Janis Papapetru sa postignutih 12 poena. U ekipi Olimpijakosa najviše su se istakli Slukas i Vezenkov sa 17 i 15 poena, a prevagu u drugom poluvremenu donio je Larencakis postigavši 14 poena.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *