Veliki povratak TEA i Virtus Bolonje u EL

U saradnji sa: INSTA SPORT

Italijanski posrnuli div, probudio se nakon nakon dugog zimskog sna. Verujem da je to najbolji opis kojim možemo da opišemo povratak jednog od najvećih timova Italijanske košarke, dvostrukog osvajača domaćeg takmičenja, velike ekipe iz Bolonje, Virtus Segafredo Bolonje.

Ekipa Virtusa posle skoro 20 godina neigranja najjačeg elitnog evropskog takmičenja, u svojoj povratničkoj sezoni ulazi sa najvećim mogućim ambicijama. Deluje da sjajno sastavljen tim Virtusa kojeg će i ove sezone sa klupe voditi gospodin Serđo Skariolo može mnogo toga da postigne.

foto: VIRTUS BOLONJA

Šuterski šampion Italije deluje jako opasno, vrlo širok napadački sastav od koga ne znate gde vam preti veća opasnost, redom od pozicije 1 pa do pozicije 5.

Apsolutno svako može biti opasan u šutu, ali u prodoru, kao i nekoj igri bliže košu.

euroleague.net

Svi bitniji nosioci igre Virtusa od prethodne sezone su tu: Teodosić i Belineli koji će svojim mentorstvom i iskustvom sigurno činiti ovaj tim boljim, Heket i Šengelija koji velikim kvalieteom često mogu da povuku tim napred, dok će Vims, Žaite i Kordinijer na sve zadate kvalitete ovog kvarteta uvek dodati svoju dobru rolu i biti odlični igrači uloge.

euroleague.net

Da ne zaboravimo i mladu nada Italijanske košarke,sjajnog talentovanog plejmekera Niko Meniona koji će imati sjajne mentore za dodatni napredak u igri.

Na već taj uspostavljeni sistem igre kao i na već podeljene uloge u timu pridodata su ekipi još četiri nova igrača koji su deluje smisleno odabrani, gde će svako od njih imati svoju rolu i doprinos ovom timu (Pojačanja i statistika iz prethodne sezone):

1. I. Lundberg 10pts, 2.5reb, 2ast  

 2. Ismael Bako 10 pts, 5.8reb, 0,7ast      

3. J. Miki 12.5pts, 5reb, 0.8ast    

 4. S. Odzelej ———

Sastav Virtusa za sezonu 2022/2023: Miloš Teodosić, Niko Menion, Ife Lundberg, Daniel Heket, Marko Belineli, Ajzea Kordinijer, Semi Odzelaj, Kajl Vims, Ismael Bako, Tornike Šengelija, Džordan Miki, Mamadu Žaite.

ZAVRŠNI KOMENTAR

Ekipa Virtusa je sastavila jedan jako ozbiljan i iskusan sastav, predvođena Skariolom može da bude tvrd orah svakoj ekipi ove sezone u Evroligi.

Na vatrenom domaćem parketu će jako teško biti svim timovima da uzmu brejk.

Jedno je sigurno Virtus nije došao na jednodnevnom izletu koji ce jako kratko trajati, Virtus je došao da kampuje i želi tu dugo i da ostane.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *