Virtus se na dirljiv način oprostio od Teodosića!

Posle zvanične objave da će Miloš Teodosić postati novi košarkaš Crvene zvezde, nisu se samo crveno – beli navijači oglasili po društvenim mrežama. Učio je to i klub iz Bolonje, njegove verne pristalice i gotovo čitava italijanska sportska javnost.

Prvo je izašlo saopštenje sportskog društva pod imenom korporacije “Segafredo” u kom se sa jednom, simboličnom fotografijom, kroz opis ističe Milošev doprinos tokom godina provedenih u Bolonji.

“Mogli bismo mnogo toga da kažemo, objavimo mnogo sjajnih trenutaka, koševa, asistencija, uroka…ali ova fotografije to najbolje sumira.”

Potom se oglasio i legendardni italijanski košarkaš, veteran Marko Belineli koji je uz Teodosići bio glavni razlog Virtusovog povratka u elitu:

“Danas je tužan dan, želeo bih da se zahvalim Teu i njegovoj porodici na ovim godinama zajedno. Upoznao sam sjajnu osobu i sjajnog prijatelja, bili smo sjajan par.”

foto: Euroleague

Na kraju, oglasio se i trener Virtusa i španske reprezentacije, Serđo Skariolo i iskreno objasnio svoj odnos sa Teodosićem, ispunjen usponima i padovima:

“Hvala ti za sve čemu si me naučio. Hvala ti na tome što si odlučio da mi “dozvoliš da te treniram”, čak i kada se nismo slagali. Hvala ti što si uvek stavljao tim ispred sebe, što nije lako za igrače tvog kalibra. I na kraju, iznad svega, hvala ti za tvoje reči onda kada smo već znali da nećeš biti moj igrač.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *